ΔΗΛΩΣΕΙΣ

forologikes diloseis

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2024

Φορολογικές Δηλώσεις 2024

Το σύστημα της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις του φορολογικού έτους 2023, αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Απρίλιο του 2024.

Η προθεσμία για εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος (χωρίς παράταση) είναι έως τις 30/06/2024. Αναμένεται να δοθεί παράταση καθώς δεν έχει τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα Υπουργείου και ΑΑΔΕ, που ήθελε τις δηλώσεις να ανοίγουν φέτος νωρίτερα!

Φορολογικές Δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων

Αναλαμβάνουμε τη σύνταξη και την υποβολή των φορολογικών σας δηλώσεων.
Κατόπιν ραντεβού μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τη σωστή συμπλήρωση της φορολογικής σας δήλωσης.
Επίσης, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό της αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος.
Είναι καλό να γνωρίζετε, ότι και το φορολογικό έτος 2023, η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση (αν δεν υπάρξουν αλλαγές), θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2024. Η καθεμιά από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.
Επιπροσθέτως, για όσα φυσικά πρόσωπα, επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο πριν την προθεσμία της πρώτης δόσης, θα λάβουν έκπτωση φόρου 3%.

Νέο Έντυπο Ε3

Από φέτος (2024) το έντυπο Ε3 – “Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα”, θα έχει νέα μορφή. Μαζί με τους υποπίνακες είναι 20 σελίδες. Υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές αλλά και απεικόνισης. Το νέο έντυπο ακολουθεί τη φιλοσοφία των λοιπών εντύπων των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, δηλαδή τα έντυπα Ε1 και Ε2, όπως και τη μορφή του εκκαθαριστικού σημειώματος, η οποία είχε δεχθεί τροποποιήσεις πέρσι.

Φορολογικές Δηλώσεις Κατοίκων Εξωτερικού

Το λογιστικό γραφείο Lerounis με πολλά χρόνια εμπειρίας αναλαμβάνει φορολογικές δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού. Εάν έχετε εισοδήματα από το εξωτερικό, εάν εργαστήκατε για λίγο χρονικό διάστημα ή εάν έχετε επενδύσεις εκτός Ελλάδας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με τη φορολογική σας δήλωση.